Bereda lammskinn

Lammskinn, det är fint att ha hemma. Du kan få bra lammskinn, genom att lämna in dina egna för beredning, eller så köper du färdiga skinn. Det finns ett bra ställe, där du kan göra båda delarna. De heter Tranås Skinnberedning.

Du som har egna får och lamm och vill ha dessa skinn hem igen för att kunna använda eller sälja dem, du kan då lämna in dem för att de ska beredas på rätt sätt. Det går att få olika alternativ för beredning av dem. Du kan bland annat få detta:

  • Tvättbar beredning av skinn, päls: Hårlängd 18 mm. Slipad lädersida
  • Tvättbar beredning av skinn, pläd: Hårlängd 35 mm. Slipad lädersida
  • Mattberedning: Full hårlängd, oklippta, ej tvättbart. Ej slipad lädersida. Slipad lädersida på begäran.
  • Ekoskinn: Med alternativ garvning.
  • Färgning av skinn. Ullen, lädersidan eller båda.

Köpa skinn av lamm

Lammskinn är ett bra material och det finns de som är tvättbara. Det är snyggt som inredningsdetaljer, eller för att ha i barnvagnen eller liknande. Du som vill ha färdiga, tvättbara skinn av lamm, du kan hitta det hos Tranås Skinnberedning. De är lättskötta, snygga att se på och sköna att använda.

Det finns lammskinn som kommer från Gotlandsfår hos detta företag. De kommer i en mängd olika varianter samt att de även kommer i olika storlekar samt att de även finns med olika kvalitet.

Sälja lammskinn

Du kan även sälja skinn av lamm till detta företag, om det är så att du föder upp lamm och får. Det går bra att läsa mer om hur det går till på deras hemsida.